Spela lotto online

Att spela lotto någon gång har nog de flesta gjort men vad många kanske inte vet är att man även kan spela lotto online och på spel med mycket större vinster än svenska spels lotto. De som har provat har sett hur smidigt och enkelt det är att spela online och även fått se de enorma vinster som delas ut. Tidigare var många skeptiska till lotterier online då det har funnits och finns oseriösa spelbolag men väljer man spelbolag med svensk spellicens kan man vara trygg att allt går rätt till.

Ett tryggt och säkert spelbolag är Eurolotto men tyvärr har de stängt ner i Sverige vilket är synd eftersom det varit många svenskars förstahandsval. En bidragande omständighet till det är att Eurolotto drivs och ägs av den seriösa speljätten Cherry som har sitt säte i Sverige. Cherry har sysslat med spel i alla dess former sedan 1960-talet och har ett väldigt bra rykte om sig världen över. Eurolotto är dock registrerat på Malta och utan svensk licens. De företag som återstår är Lottoland som funnit i Sverige ett antal år och Tombola som lanserades i Sverige 2019.

spela lotto

Spela på världens största lotterier

Dessa lottosajter erbjuder spel på ett antal varierande världsledande lotterier. Vilket av de olika lotterierna man ska välja beror till stor del på hur man är beredd att väga sannolikheten att vinna i relation till de vinster som delas ut. Till exempel så har två av lotterierna ett mindre antal nummer att spela på vilket givetvis ökar sannolikheten att pricka fler rätt och även full pott.

De lotterier där man måste spela på ett extra nummer kan å andra sidan medföra större vinster. Därtill varierar kostnaden för en lottorad de olika lotterierna sinsemellan. Hur som helst, varje lotteri garanterar helt otroligt höga vinster om än relativt de olika lotterierna sinsemellan. En sajt som har bra info om lottospel och lottovinster är lottojokern.se. Här nedan kan du läsa om några populäraste lottospelen.

Euro Millions

2004 etablerades Euro Millions som är ett av världens absolut största lotterier. I Europa är det allra störst. Lotteriet har spelare över hela världen och har skänkt stor glädje med alla de enorma vinster som lotteriet bringa. Den största jackpotten gick för inte mindre än 190 miljoner euro. Att medverka med en lottorad kostar 3 euro och man väljer fem skilda tal mellan 1 och 50. Därtill väljer man 2 ”lucky star”-nummer. Dragningarna sker i Paris varje tisdag och fredag kl. 21:00 CET.

Euro Jackpot

Ett yngre lotteri heter Euro Jackpot och drog igång 2012, men har redan visat sig vara ett av värdlens mest populära lotteri. Vinsten kan kliva upp till 90 miljonereuro men än så länge har den högsta vinstutdelningen varit 61 miljoner euro. Lotterna kostar 2,50 euro och det är dessutom lättare att vinna än på exempelvis Euro Millions. Euro Jackpot spelas i 16 länder och varje fredag kl. 20:00 CET i Helsingfors är det dragning.

Mega Millions

Mega Millions lotteri lanserades 2002 och kan briljera med att ha delat ut den största jackpotten någonsin på otroliga 656 miljoner dollar. Jackpotten hos Mega Millions börjar alltid på 15 miljoner dollar och växer sig snabbt större. För att spela väljer man en lottorad på 5 nummer mellan 1 och 75 och därtill ett ”mega ball”-nummer mellan 1 och 15. Dragningar sker onsdagar och lördagar.

Powerball

Det amerikanska lotteriet Powerball erbjuder varje gång en jackpott på åtminstone 40 miljoner dollar. Den brukar dock expandera i högt tempo till åtskilliga hundra miljoner dollar, och den högsta vinsten hittills som någon dragit är på 590 miljoner dollar. Lotter finns tillgängliga genom Eurolotto varje torsdag samt söndag. Förutom att välja 5 nummer mellan 1 och 59 så väljer man dessutom ett ”powerball”-nummer.

Lotto 6/49

Lotto 6/49 är Tysklands största lotteri som har årliga utbetalningar på mer än 5 miljarder euro. Den största jackpotten som någon vunnit ligger på 45 miljoner euro. 2 gånger i veckan hålls dragningar och den ena med dubbel jackpott. 100 000 000 euro lottas ut på onsdagar kl. 18 CET. Den dubbla jackpotten på 200 000 000 euro lottas ut på lördagar kl. 19:00 CET.

Super Enalotto

Super Enalotto heter Italiens flaggskepp bland lotterier och lanserades så tidigt som på 1950-talet. Säreget för Super Enalotto är att de har tre dragningar i veckan. Dessa äger rum tisdagar, torsdagar samt lördagar kl. 20:00 CET. Jackpotten är obegränsad men rekordutbetalningen har uppgått till 177 miljoner euro.

About the author